2022-02-22 10:34:34• hírek • Refszatmar.eu

Segélyalapot létrehozó istentisztelet Németiben

Schefler Juliánna néven segélyalapot hoztak létre a Németi református gyülekezetben. Ezért adtak hálát a vasárnap délelőtti istentiszteleten.

Vasárnap délelőtt Kiss József helyi lelkipásztor hirdette az Igét: „Nékem az élet Krisztus…” (Fil 1,21a) Mennyivel másabb, szebb lenne a népünk, közösségeink sorsa, ha el tudnánk mindannyian mondani ezt a mondatot! A Krisztusban élés határozza meg életünket! – buzdított a lelkipásztor. Meghalhatunk bűneinknek, elkeseredésünknek, fájdalmainknak, kicsinyhitűségünknek – mindezekért meg lehet halni. Lehet élni Krisztusnak, boldog, hálatelt életet felmutatni. Tegyünk ezért meg azért, hogy az ő tanítása, akarata szerint éljünk!

„Atyám két kezedben, csak ott lakhatok.” – énekelték az ifjak az istentisztelet záró részében, amielőtt egy nagyszerű eseményre került sor. Tóth Aladár építészmérnök és a Németi Református Egyházközség kezdeményezése által létrejött a Schefler Juliánna Alap.

A vállalkozó az istentiszteleten elmondta: „Nehéz meghatottság nélkül itt állni. 58 évvel ezelőtt konfirmáltam itt. Akkor 77-en konfirmáltunk. Azóta sok minden eltelt. Nagymamám nevelt fel becsülettel és tisztességgel… Jenleg Németországban és Magyarországon is dolgozom vállalkozóként, de a szívem az most is itt dobog. Azt tudom most mondani, hogy aki nem ment el, az maradjon itt, mert lehet, hogy a szívét veszíti el. A közösséget nem felejtem el, ez nemcsak a lelkiismeretem megnyugtatása, igyekszem az erdélyi magyar oktatást is segíteni. Egészséget és gyarapodást kívánok a közösségnek!”

E szép szavakkal és tettel indult el a kezdeményezés, melyről a Németi Református Egyházközség közöségi oldalán ezt olvashatjuk: „2022. február 20-án került sor a SCHEFLER JULIÁNNA SEGÉLYALAP létrehozására a szatmárnémeti születésű, győri lakos Tóth Aladár építészmérnök és a Németi Református Egyházközség kezdeményezése által. Célja a csonka családban, nehéz anyagi helyzetben levő gyermekek anyagi támogatása, melyet minden év február 16-án, Juliánna napkor fognak kiosztani. Schefler Juliánna volt az a nagymama, aki Tóth Aladár honfitársunkat nevelte fel, s akinek tiszteletére ezentúl évről-évre, nemzedékről-nemzedékre éves juttatást különít el unokája és majdani leszármazottai. Isten áldása kísérje az Ő és családja életét, tartsa meg körünkben még nagyon sokáig. Legyen ez a hozzájárulása Istennek tetsző, sanyarú sorsú gyermekek megsegítésére kiváló adomány.

Ezen segélyalaphoz évről-évre gyülekezetünk is hozzájárul egy megszabott pénzösszeggel, s persze bárkitől szívesen fogadjuk felajánlásaikat. SDG!”




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: